Medlemsansvarlig

Agnes Nærland Viljugrein

Agnes Nærland Viljugrein

Jeg heter Agnes Nærland Viljugrein, er 24 år gammel og 7. kandidat for Oslo Arbeiderparti. Jeg studerer statsvitenskap, og har bodd på Tøyen i Gamle Oslo hele livet mitt. Nå stiller jeg til valg for Arbeiderpartiet fordi jeg brenner for at klimakrisa må løses, at forskjellene mellom folk må bli mindre og fordi vi unge fortjener flere uredde stemmer på Stortinget. 

Klimakrisa er den største trusselen vi vi har foran oss, og jeg vil være en stemme for klimastreikerne på Stortinget. Jeg veit at Arbeiderpartiet er det eneste partiet som kan klare å kutte utslippene så mye som trengs, samtidig som vi holder folk i jobb, får ned forskjellene og styrer økonomien ordentlig. Den dagen oljen tar slutt, må vi ha noe annet å leve av. Den jobben er Arbeiderpartiet i gang med, og jeg er stolt av å gå til valg på vårt mest ambisiøse klimaprogram noensinne. 

Da jeg var liten starta jeg og broren min rockeband på soverommet vårt, så hele bakgården kunne høre oss øve. Jeg har fantastiske minner fra å vokse opp på Tøyen, og det synes jeg alle barn burde ha. I vårt nabolag vokser hvert tredje barn opp i fattigdom - hvert barn er ett for mye. Jeg vil gjøre noe med det: Flere foreldre må få fast jobb, boligmarkedet må endres til å være for alle, barn og unge må ha råd til å delta på fritidsaktiviteter og vi må bekjempe kriminaliteten her vi bor. 

Oslo er byen med de aller rikeste og de aller fattigste i Norge. En av grunnene, er boligmarkedet. I dag kan en vanlig sykepleier kun kjøpe 3 av 100 boliger i Oslo. Som student i et kollektiv på det private markedet, vet jeg hvor vanskelig det er å nå drømmen om å eie min egen bolig. Derfor mener jeg at vi må snu det høyrestyrte boligmarked: Vi må bygge flere boliger, gjøre det vanskeligere å være bolighai og lettere å være ung på boligmarkedet. Dessuten må vi rydde opp på leiemarkedet før det går over styr. 

Som en ung og uredd stemme vil jeg på Stortinget for å ta disse kampene. Men for at det skal være mulig er jeg avhengig av at de som tror på sosialdemokratiet stemmer på Arbeiderpartiet. Det håper jeg at du vil gjøre.