Presentasjon av stortingskandidatene

Nominasjonskomiteens første utkast

Jonas Gahr Støre

Jeg har vært engasjert i politikk og samfunnsspørsmål siden skoletiden. Jeg har jobbet med politikk og samfunnsspørsmål gjennom hele mitt voksne liv. Min utdanning begynte ved Befalsskolen for Marinen og fortsatte med statsvitenskap i Paris, med fokus på historie og sosialøkonomi. I 1989 ble jeg spesialrådgiver ved Statsministerens kontor, og i 1995 ekspedisjonssjef for internasjonale saker. Deretter jobbet jeg som stabssjef for Gro Harlem Brundtland i WHO. I 2000-2001 var jeg statssekretær og stabssjef for Jens Stoltenberg på Statsministrenes kontor. Etter det var jeg generalsekretær i Norges Røde Kors, og fra 2005 til 2012 var jeg utenriksminister, deretter helse- og omsorgsminister fram til 2013. I 2014 ble jeg leder av Arbeiderpartiet, og har representert Oslo på Stortinget siden 2009. I 2021 fikk jeg tilliten til å bli statsminister etter Stortingsvalget. 

Norge er virkelig mulighetenes samfunn, og min ambisjon er at mulighetene skal være for alle, og da må Oslo også bli mulighetenes by. Jeg vil bidra til et samfunn med mindre forskjeller, sterkere fellesskap og tryggere rammer for alle, uansett bakgrunn. Oslo er en mangfoldig og levende by, en kunnskapsby med stort internasjonalt utsyn. Jeg vil jobbe for at vi har en hovedstad som er trygg, som kutter klimagassutslipp og skaper gode oppvekstsvilkår for de som bor i byen vår. Vi må legge stor vekt på å gi barn og unge gode fritidsmuligheter, med vekt på idrett og kulturtilbud. Og så skal Oslo være pådriver for en nasjonal innsats for å redde Oslofjorden.

Hadia Tajik

Jeg ønsker å representere Oslo Arbeiderparti på Stortinget for å fremme løsninger som gjør Oslo og Norge mer rettferdig. Alle må få sosiale og økonomiske muligheter for å kunne leve gode liv. En by i vekst trenger også en inkluderende arbeidslivspolitikk og troverdige løsninger for å kutte klimautslipp, noe jeg tok opp i boka «Drømmer for min datter». 

Noe av det jeg er mest stolt av, foruten datteren min Sofia (3), er å ha lagt fram lovforslag som gir flere rett til hele, faste stillinger og pensjon fra første krone.

Jeg stilte til Stortinget for Oslo i 2009 og 2013. Det første jeg tok opp fra Stortingets talerstol var urettferdigheten i de store forskjellene i levekår mellom øst og vest i Oslo.  Jeg fulgte opp med saker om hvordan sosial kontroll begrenset ungdoms liv, og skolepolitikk. Dette brenner jeg fortsatt for.

Nå bor jeg på Skullerud med mannen min Kristian og datteren vår. I tillegg har jeg to voksne bonusbarn. Generasjonene som kommer etter oss er en av mine viktigste inspirasjonskilder. Vi har et stort ansvar og jeg vil være med å ta det.

Kamzy Gunaratnam

Utøya-generasjon, mangeårig tillitsvalgt i AUF, tidligere varaordfører i Oslo og nå i min første periode på Stortinget. Først som justispolitiker og nå som helsepolitiker, med ansvar for bl.a. å lande en ny abortlov på Stortinget. 

Min familie flyktet fra krigen på Sri Lanka, kom først til Hammerfest og deretter Groruddalen. Den reisen har vært definerende for mitt politiske engasjement: Internasjonal solidaritet, by og land - hand i hand, og sist, men ikke minst: Vi skal ikke bare bo i samme by, men også leve i samme virkelighet. 

 Den viktigste politiske saken for meg er å forebygge ungt utenforskap. Satsing på yrkesfag og fagarbeidere er en nøkkel for å få til dette. Altfor mange dropper ut av skolen og havner i varig utenforskap. Vi trenger skoler med linjer vi har behov for i framtida, der elevene kommer ut på andre siden, får læreplasser og følges opp til å bli gode samfunnsborgere med meningsfulle liv.

 Jeg er ei Oslojente og jeg brenner for å gjøre byen min bedre. De neste fire årene vil jeg jobbe for å gjenvinne Arbeiderpartiets tillit hos velgerne ved å bygge lag nedenifra, ta folk på alvor og takle sakene som opptar dem på en måte de kjenner seg igjen i.

Jan Christian Vestre

I 2007 meldte jeg meg inn i Oslo Arbeiderparti fordi jeg brenner for et samfunn der alle skal ha like muligheter. I dag er jeg helse- og omsorgsminister, nestleder i Arbeiderpartiet og sitter i partistyret i Oslo Ap. Tidligere har jeg vært sentralstyremedlem i AUF, lagleder i Utdanningspolitisk forum og medlem av representantskapet i Oslo Ap fra 2008 til 2014. Jeg er født i Haugesund og har bodd i Oslo siden toårsalderen. Før jeg ble aktiv i politikken igjen i 2021, ledet jeg en norsk familieeid eksportbedrift i nesten ti år.

Jeg er sosialdemokrat fordi jeg er opptatt av frihet, fellesskap og rettferdighet. Jeg ønsker å jobbe for et Oslo med mindre forskjeller mellom folk, kortere ventetider i helsetjenestene, mer læring i skolen, lavere klimautslipp, et innovativt og lønnsomt næringsliv og der vi er like tøffe mot årsakene til kriminalitet som mot selve kriminaliteten. 

Vi trenger et sterkt og optimistisk sosialdemokratisk parti med klare visjoner for framtida, som er på lag med folk og frivillighet, organisasjoner og bedrifter, og som jobber for at alle skal med.

Agnes Nærland Viljugrein

Jeg stiller til valg fordi Oslo trenger ei utålmodig Tøyenjente på Stortinget, og fordi rettferdighet ikke kommer av seg selv. Jeg mener Arbeiderpartiet:

-må ta politisk styring over en boligpolitikk som i stor grad er overlatt til markedet, og som hindrer arbeidsfolk, innvandrere og unge som meg i å komme inn på boligmarkedet i byen vår

-må være en ufravikelig stemme for solidaritet, menneskeverd og folkeretten, uansett om bombingen skjer i Ukraina, Gaza, Libanon eller et annet sted i verden

-trenger en tøffere klima- og naturpolitikk, og politikere som tør å stå i de tøffe valgene

I mine 9 år som lokalpolitiker, 12 år i AUF og nesten 200 dager på Stortinget, har jeg prioritert å bygge lag og organisasjon. Jeg har samla venstresida i bydelsutvalget, utvikla ungdomsgarantien med fagbevegelsen og AUF, og jobbet med sivilsamfunnet om Palestina på Stortinget. Jeg vil gjerne fortsette å gjøre jobben i og med organisasjonen vår, men da trenger vi ei stortingsliste med plass til fornyelse.

Trine Lise Sundnes

Jeg er motivert for 4 nye år som stortingsrepresentant. Jeg leder Oslo Arbeiderpartis nest største lag, Internasjonalt Forum, og ble innvalgt på Stortinget i 2021 som nr 4 på Oslo Arbeiderpartis liste. Jeg levde mine første 29 år i Groruddalen og bor nå i Grünerløkka bydel.

Jeg har solid bakgrunn fra fagbevegelsen og er fagbevegelsens kandidat. Min erfaring som forbundsleder i HK og tiden i LOs ledelse har gitt meg en dyp forståelse av arbeidslivets utfordringer og viktigheten av samspillet mellom LO og Arbeiderpartiet.

I tiden som forbundsleder sto jeg i front i saker som heltidsnorm, opptjening av pensjon fra første krone og nei til søndagsåpne butikker. Vi leverte løsninger som Arbeiderpartiet tok rett inn i program og praktisk politikk. Jeg har hele tiden jobbet for å forbedre arbeidsvilkår og rettigheter for arbeidstakere, også som stortingsrepresentant. De to første årene i Arbeids- og sosialkomiteen og fra oktober i fjor i Utenriks- og forsvarskomiteen, hvor noe av det første jeg tok tak i var en mer offensiv Palestinapolitikk.

Jeg deler Oslo Arbeiderpartis engasjement for likestilling, sosial rettferdighet og bærekraftige løsninger nasjonalt og internasjonalt. Jeg gleder meg til å bidra til ytterligere spissing av Arbeiderpartiets programutkast fram mot landsmøtet.

Jeg ber om fornyet tillit for en ny periode på Stortinget og vil fortsette å bidra til å styrke partiets posisjon og fremme viktige saker for Oslo og Norge som helhet.

Frode Jacobsen

Jeg er 56 år, kommer fra Oslo og har alltid bodd på Bøler. Jeg har jobba med politikk, media og kommunikasjon fram til jeg ble gruppeleder i bystyret i 2015 og nå på Stortinget de siste tre åra. Jeg har vært folkevalgt på alle nivåer, leder av bydelsutvalget og seks år i bystyret. Tillitsvalgt i partilaget i 40 år, lagleder i 17. For meg er Oslo Arbeiderparti ett lag. Min rolle og mitt politiske engasjement i dag handler mest om at Oslo Arbeiderparti må få gjennomslag for saker som er viktige for oss og de som bor i byen vår.

I hele mitt politiske virke er gode og trygge nærmiljøer det som har stått mitt hjerte nærmest. Gode skoler og trygghet for eldre. Fritids-, idretts- og kulturtilbud for barn og unge og gode vilkår for frivilligheten er avgjørende.

Min motivasjon handler om dette: Skape gode nærmiljøer for folk der de bor og lever sine liv. Idrett og kultur for alle, ta vare på natur og bekjempe ulikhet og utenforskap. Partiet vårt er i krise. Jeg ønsker å bidra til å snu dette sammen med alle i Oslo Arbeiderparti.

Ragnhild Sjoner Syrstad

Jeg er samfunnsøkonom, småbarnsmor og statssekretær i Klima- og miljødepartementet. Terrorangrepet 22.juli var en utløsende faktor for at jeg ville engasjere meg i Arbeiderpartiet, og siden den gang har jeg hatt verv i Blindern AUF og Sagene Arbeiderparti, hvor jeg også var leder fra 2020 – 2022. I perioden 2018 – 2021 var jeg finanspolitisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, hvor jeg bidro med å utvikle alternative budsjetter og skatteprofilen til Arbeiderpartiet. 

Jeg er bekymret for økende økonomiske forskjeller og vil jobbe for en politikk hvor alle får mulighet til å lykkes, uavhengig av bakgrunn eller størrelsen på lommeboka. Jeg vil jobbe for en mer rettferdig fordeling mellom fattig og rik, men også mer rettferdig fordeling mellom bruk og beskyttelse av naturressurser. Kloden brenner og det er vi som lever nå som må løse klima- og naturkrisen. Det er på høy tid at vi forholder oss til naturens knappe goder. Jeg vil derfor jobbe for raskere klimapolitikk, mer beskyttelse av natur og et renere miljø. 

Farukh Qureshi

Jobber som politibetjent i Oslo, og var førstebetjent ved Oslo fengsel inntil juli i år. Siden 2014 har jeg vært tillitsvalgt og leder av Oslo fengselsfunksjonærers forening, der jeg har arbeidet for å fremme kriminalomsorgens utfordringer. Blant annet har jeg bidratt til innføringen av tjenestenummer og beslutningen om å bygge nytt Oslo fengsel i byen. Før jeg gikk inn i justissektoren, jobbet jeg som leder i varehandelen, vekter og lærervikar.

Har vært bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet siden 2019, samt at jeg også er medlem av fagligpolitisk utvalg og nest leder i FAP. I forbindelse med Arbeiderpartiets landsmøte i 2019 var jeg medlem av organisasjonsutvalget.

Jeg ønsker å bli stortingskandidat for å utgjøre en forskjell byen og landet og være en tydelig stemme – gjennom min yrkes, tillitsvalgts og frivillighetsbakgrunn - som bygger broer til fagbevegelsen på grasrotnivå og andre viktige velgergrupper.

Saker som opptar meg arbeidsliv, trygghet, oppvekst og fattigdom.

Katinka Greve Leiner

Jeg er født på Grünerløkka og vokste opp på Ensjø og Hovseter med politikk ved middagsbordet; Hvordan sikre et rausere og mer inkluderende samfunn?

Etter studiene engasjerte jeg meg i Sagene Torshov Arbeiderparti, hvor kampen for bolig til alle var en kampsak. Som politisk rådgiver for Arbeiderpartiet på Stortinget jobbet jeg med næringspolitikk, samtidig som jeg ledet bydelsutvalget i Sagene. Vi lyktes med å skape synlighet for folks behov i en utsatt men voksende bydel.

Senere ble jeg valgt inn i Oslo Arbeiderpartis partistyre og har også hatt en periode som varamedlem til bystyret og Finanskomiteen. I Ullern bydelsutvalg har jeg sittet i to perioder, med fokus på full barnehagedekning og rusforebygging. I dag kjemper jeg både lokalt og nasjonalt for bedre demenstilbud basert på egne erfaringer som pårørende, og er styremedlem i Oslo demensforening.

Jeg har også jobbet med samfunnsutvikling i yrkeslivet innen innovasjon, sosialt entreprenørskap og bærekraft, gjennom jobber i det offentlige (Innovasjon Norge) og i det private (Ferd Sosiale Entreprenører).Som politikere må vi skape et tettere samspill med befolkningen rundt hva som er viktig for dem. Det offentlige må åpne for å bruke krefter fra pårørende, frivillige og det lokale næringslivet. I en tid med økonomiske utfordringer er det avgjørende at vi styrker vårt felles sosiale sikkerhetsnett for å sikre at det fungerer for alle

Fawzi Warsame

Jeg er 26 år og kommer fra Sagene. I dag sitter jeg i AUFs sentralstyre som internasjonal leder, og jeg jobber som advokatfullmektig i EY. I tillegg er jeg vara til bystyret i Oslo og komitéleder på Sagene. Jeg er også aktiv på TikTok, der jeg har nesten 7000 følgere og nærmere 1 million visninger. Tidligere har jeg vært nestleder i AUF i Oslo, leder for ungdomsrådet på Sagene, og skribent for FN-sambandet.Jeg ønsker å være kandidat av tre grunner: representasjon, spesielt for unge og norsk-somaliere; et tydeligere Arbeiderparti på venstresiden med fokus på saker som Palestina-konflikten og kampen mot ulikhet; og mobilisering av kjernevelgere. Etter kommunevalget i 2023 ble jeg den mest populære norsk-somaliske politikeren. Gjennom fysisk oppmøte og sosiale medier har jeg nådd ut til unge med minoritetsbakgrunn i hele byen, og bidratt til å gi dem en stemme i en verden der de ofte føler seg usynlige. Jeg er klar for å debattere, gå fra dør til dør, og kjempe mot høyresiden for å sikre valgseier. Jeg vil derfor være en sterk og dyktig representant både før og etter valget.

Ellen Rønning Arnesen

Jeg er født og oppvokst på Røa i Oslo, og bor på Smestad med mannen min og tre barn. Jeg har studert historie og sammenlignende politikk, jobbet på SFO, i kiosken på Saga og i baren på Blå, som rådgiver i byråkratiet og som frivillig i Røde Kors. Siden 2014 har jeg fått jobbe med det jeg brenner mest for: en mer rettferdig hverdag og fremtid! Jeg har vært rådgiver i stortingsgruppa, byrådssekretær da Raymond styrte byen og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet siden 2021. Jeg har hatt tillitsverv i Oslo Arbeidersamfunn, og er nå vara til representantskapet. 

Jeg elsker mennesker, og jeg er sikker på at det er derfor jeg elsker politikk. Politikk betyr noe for folks liv – der ligger løsningene. Og vi trenger flere nye løsninger for at velferdsstaten skal stå seg i møte med en annerledes fremtid. Den må bli grønnere, og det må være plass til alle. Vi må vise at vi kan endre og fornye oss – og den jobben er jeg superklar til å gjøre for og sammen med Oslo Arbeiderparti!  Vi må være mange flere som bretter opp ermene i kampen mot utenforskap og ulikhet, for inkludering og fellesskap, for ungene våre og for de eldre. Velferden vår er for alle, men vi må aldri ta den for gitt.

Usman Mushtaq

Jeg er en engasjert lege og økonom med erfaring fra politikk, frivillighet og næringsliv.  

Jeg har tilbrakt store deler av livet mitt på Stovner og min oppvekst er viktig for mitt politiske engasjement. 

Både under studietiden ved UiO og etter, har jeg hatt privilegiet av å jobbe på ulike nivåer og roller, spesielt med klima og helse. 

Den viktigste politiske saken for meg har vært å forebygge ungt utenforskap og motvirke segregering. Jeg brenner for å gi unge mennesker meningsfulle liv som skaper en varig utenforskap. 

Som en stolt Groruddøl ønsker jeg å gjøre byen vår bedre ved å bygge lag nedenfra, ta folk på alvor og jobbe med saker som virkelig betyr noe for dem. De neste fire årene vil jeg arbeide for å gjenvinne Arbeiderpartiets tillit hos velgerne og sørge for at Oslo blir en mer inkluderende, mindre segregert og trygg by.

Mari Morken

Jeg har en bachelor i spesialpedagogikk fra UiO (2013-2016). Videreutdanning i småbarnspedagogikk fra OsloMet (2017-2018) og en mastergrad i barnehagekunnskap fra OsloMet (2019-2021).

Jeg har jobbet som pedagogisk leder i både kommunal og privat (ideell) barnehage. Jobbet for Oslo Arbeiderparti stortingsvalget 2021, etter det begynte jeg som dommer i Oslo Forliksråd og har vært der siden.

Har vært BU-leder i bydel Alna siden november 2019. Var bystyrerepresentant i perioden 2015-2019. Satt også i partistyret til Oslo Arbeiderparti 2016-2023.  

Min motivasjon til å være kandidat på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste for valget 2025 er sammensatt. Jeg ønsker å stille opp og bidra der partiet ønsker meg, samtidig som jeg mener representasjon fra områder som Groruddalen og Søndre Nordstrand kanskje er ekstra viktig fram mot dette valget, da vi har gått merkbart ned i disse områdene de siste årene.

Tor Andreas Bremnes

Som daglig leder i InClue, Norges Handikapforbund sitt rekrutteringsselskap, jobber jeg for et inkluderende arbeidsliv hvor mangfold er en ressurs. Med utdanning fra økonomi og ledelse og over 12 års erfaring fra fagforening, dagligvarehandel og frivillig arbeid, har jeg sett hva som kreves for å sikre inkludering. Jeg er stolt av å ha vært initiativtaker til Skeiv Ungdom Bergen, nestleder i HK region Vest, og er nå sekretær i Homonettverket og leder for ressursgruppa for politikk for funksjonshemmede -avdeling Oslo.

Jeg brenner for Arbeiderpartiets mål om 180.000 flere i arbeid innen 2030. Vi når det målet hvis vi skaper arbeidsplasser som rommer ulike perspektiver, forutsetninger og ambisjoner. Et arbeidsliv med plass til alle – uavhengig av legning, funksjonsnedsettelse, kjønn, religion eller etnisitet. Det er til fordel for individet, bedriftene og hele samfunnet. Det løser vi best i fellesskap, og jeg vil bidra til at ALLE er med på å bygge velferdsstaten, bidrar med klimaløsninger og som drivere for innovasjon.

Sissel Kruse Larsen
Erling Turtum

Jeg bor på Høyenhall i bydel Østensjø og jobber i dag som eiendomsmegler. Har også jobbet for Oslo Arbeiderparti under valgkampen i 2015. Av utdannelse har jeg bachelor i eiendom, jus og økonomi og masterprogram innen kommunikasjon fra BI Oslo. Kan vise til en rekke tillitsverv i partiet, som lokallagsleder, bydelspartileder, gruppeleder og partistyremedlem. Er mangeårig folkevalgt medlem av bydelsutvalget i Østensjø. Har også hatt gleden av å være valgkampleder i Østensjø Arbeiderparti både i 2017, 2019, 2021 og 2023. Er aktiv i frivillige organisasjoner og medlem av styret i Natteravnene og i Home Start Norge.

Min motivasjon for å være kandidat er at jeg har et sterkt ønske om å jobbe enda mer for sosialdemokratisk politikk, styrking av frivilligheten, politikk som tar folk på alvor og som får folk ut av fattigdom. At det jobbes enda mer for et inkluderende samfunn, der alle skal med. Boligpolitikken må tas på alvor og det må jobbes for en klima -og miljøpolitikk som kutter utslipp og skaper jobber.

Karina Hellum

AFP pensjonist etter mange år i arbeidslivet, bla på Stortinget og i KLP.  I en periode var jeg konserntillitsvalgt på heltid og forbundsstyremedlem i fagforeningen.  Jeg har, som datter av en konsentrasjonsleirfange, sittet i styret i Den norske Natzweiler- og Dachaukomiteen.

Veien inn i aktiv partideltakelse gikk gjennom partiets Homonettverk.  Jeg ble valgt inn i styret og representantskapet rett før likekjønnet ekteskapslov ble vedtatt. Vi var så stolte av partiet og den varme støtten vi fikk.  Deretter ble jeg valgt inn som vara i bystyret.  I tillegg var jeg aktiv i BU, og valgt til leder av helse- og sosialkomiteen i Sagene.

Jeg er fremdeles aktiv i styret i Homonettverket og møter i representantskapet.  I bydelen er jeg leder av et av tilsynsutvalgene.  I tillegg er jeg kolonist og sitter i to styrer i kolonihagebevegelsen.

Som sosialdemokrat av legning, er hjertet mitt i Arbeiderpartiet.  Jeg er overbevist om at vi har de beste løsningene for byen og landet.  Sammen skal gi ungdommen framtidstro, og bekjempe hat og diskriminering.  Vi skal vinne valget for å sikre et trygt fellesskap i frihet.

Mansoor Hussain

Jeg har en bachelor i offentlig administrasjon og ledelse fra Universitetet i Oslo, og en mastergrad i strategisk HR fra Kristiania. Til daglig så jobber jeg som rådgiver i Storm Samfunn, der jeg arbeider hovedsakelig med eiendom i tidlig fase. Jeg har erfaring fra alle politiske nivåer i Oslo. Først i bydelsutvalget i bydel Alna, deretter som bystyremedlem i Oslo. 

I bystyret jobbet jeg med flere felt, men lengst med byutviklingspolitikk. Så ble jeg utnevnt til byrådssekretær, som jeg var i tre ulike avdelinger (“næring og eierskap”, “helse, eldre og innbyggertjenester” og “byrådslederens kontor”). Siden 2023 har jeg vært 1. varamedlem for Arbeiderpartiet til bystyret, der har jeg møtt på tilnærmet alle møter denne perioden. 

Jeg er kandidat fordi jeg vil bidra til et godt valg for Arbeiderpartiet der vi blir så store som mulig. Et sterkt Arbeiderparti er viktig for å sikre en bred velferdsstat, gode rammevilkår for næringslivet og omfordeling mellom de som har mye og lite.

Anne Øslebø

Fortakstillitsvalgt ved Oslo Universitetssykehus, 26 års arbeidserfaring innen helse- og sosialsektoren i Oslo. Min interesse for politikk kom gjennom mitt engasjement for fagfeltet: barn- og unges psykiske helse, rus og barnevern med et ønske om å bidra til endring og forbedringer.

Som sosialdemokrat tenker jeg at gode sosialfaglige verdier ligger til grunn for de beste kollektive løsningene, samtidig som utfordringene tilsier et behov for nytekning og en mer helhetlig tilnærming for å skape resultater. Mottok «Årets tillitsvalgt» pris i 2023 i Fellesorganisasjonen. Verv i fagpolitisk utvalg i Oslo Arbeiderparti og i LO.

Bredden i min erfaring fra å jobbe «på gulvet» til å sitte som tillitsvalgt ved sykehusdirektørens bord ser jeg som verdifull. Jeg ønsker å bruke min fagkompetanse til å videreutvikle Arbeiderpartiets politikk rettet mot barn og unge og helsesektoren spesielt. Jeg håper mine erfaringer fra arbeidslivet og fagbevegelsen gjør meg til en god kandidat til verv for Oslo Arbeiderparti.

Emanuel Smari Nielsen

Engasjementet mitt startet med en overbevisning om at miljø og unge stemmer fortjener en større plass i politikken. Som rådgiver i Afghanistankomiteen, sentralstyremedlem i Miljøagentene, og førstehånds på FNs klimatoppmøter har jeg jobbet aktivt med miljøsaken både nasjonalt og internasjonalt og sett hvordan politiske valg – eller mangel på handling – påvirker folks liv.

Varselklokkene bør også ringe, når kun 5 % av menn under 25 år stemmer Arbeiderpartiet. Det finnes ingen grunn til at høyresiden skal ha monopol på unges stemmer- vi må tette gapet mellom unge og politikken og gjenvinne tilliten. Jeg er klar til å kjempe for en skole for alle, for et rettferdig grønt skifte og for en framtid vi unge kan tro på. Derfor meldte jeg meg inn i Arbeiderpartiet, fordi jeg vil jobbe for å løse de store utfordringene og gi unge reell innflytelse ved å bli valgt, ikke limt til Stortinget. Jeg er klar for valgkamp!

Maria Qureshi

Jeg jobber som politisk rådgiver i Kirkens Bymisjon og har studert statsvitenskap med fordypning i Midtøsten, arabisk, europeisk politikk og høyrepopulisme. 

Jeg er leder av Søndre Nordstrand Arbeiderparti, vara til bystyret og helse- og sosialkomiteen, og tidligere medlem i bydelsutvalget i Søndre Nordstrand. Jeg har også erfaring fra AUF i Oslo, blant annet som fylkesstyremedlem over flere år.

Jeg ønsker å være kandidat til Stortinget fordi jeg brenner for å skape et samfunn som er mer rettferdig og inkluderende. Min motivasjon er å jobbe for endringer som sikrer at alle, uansett bakgrunn, får mulighet til å lykkes. Jeg vil være en stemme for Oslo Sør, spesielt for unge som sjelden blir lyttet til. Jeg er opptatt av et mangfoldig samfunn der vi feirer forskjellene i Norge, og vil sikre at ingen barn vokser opp i fattigdom. Jeg brenner også for internasjonal solidaritet og mener alle mennesker har rett til å leve frie liv uten undertrykkelse og okkupasjon.

Daniel Tran Huyn

Jeg begynte livet som båtflyktning og kom til Norge i 1989 med håp om en ny start. Gjennom oppveksten i en arbeidende familie lærte jeg tidlig verdien av tro, rettferdighet og solidaritet. Fra ungdomstiden har jeg bygget opp en tilværelse som en aktiv deltaker i mitt lokalsamfunn.

Som leder av NORAK, medlem av Østensjølaget og nå i representantskapet har jeg vært en brobygger mellom ulike kulturer og samfunnsgrupper. Min erfaring fra Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet og varamedlem i Oslo bystyre viser jeg sterke engasjement for å skape like muligheter for alle.

Jeg vil bidra for å forme et sosialdemokratisk samfunn der alle føler seg inkludert og verdsatt. Je tror på kraften av samarbeid og fellesskap for å bygge et samfunn der trygghet og muligheter er tilgjengelige for alle, uansett bakgrunn.

Inspirert av sønnen min, som minner om viktigheten av trygghet, nyskapende og muligheter, er jeg opptatt av å fremme Oslo Arbeiderpartis verdier. Med mitt engasjement og erfaring er jeg godt rustet til å bidra til å ta et tak for Oslo og hele Arbeiderpartiet.

Anisa Mohamud

Jeg kom til Norge som 16-åring sammen med moren min og seks søsken. Mamma var veldig bekymret for hvordan overgangen til et nytt land skulle bli for oss, men det var ikke mulig for oss å bli i Somalia selv om jeg helst ønsket det. Jeg husker hvordan hun slepte koffertene etter seg for at vi skulle få med oss mest mulig til vårt nye land.Vi ble bosatt på Lillehammer, og da jeg tok mitt fagbrev som helsearbeider, var det Oslo som tilbød meg læreplass.

Her har jeg hatt flere jobber siden den gang, blant annet med unge demente, og det er her barna mine vokser opp.Som FAU-leder på Vahl skole og som medlem av oppvekstkomiteen i bydel Gamle Oslo har jeg sett hvordan påvirkning nytter.

Jeg elsker Arbeiderpartiet! Som ungdom sa moren min alltid til meg at her i landet er det kvinner som styrer, her kan vi få makt til å jobbe.Ingen barn er like. Jeg vil jobbe for utdanning til alle, uavhengig av bakgrunn. Jeg har et brennende engasjement for at flere skal få de samme mulighetene som jeg fikk.

Håvard Engebretsen

Jeg har lang og bred erfaring som tillitsvalgt både i Fellesforbundet, Fagforbundet og i Arbeiderpartiet fra 1987 til i dag. Til daglig er jeg tillitsvalgt på heltid som nestleder i Fagforbundet Teknisk Fagforening Oslo tidligere opplæringsleder for Fagforbundet Oslo.

I tillegg til politiske verv er jeg også sterkt engasjert i Furuset if ishockey. Mange år som tillitsvalgt med ulike verv i bydelsutvalg, Oslo bystyre og fagligpolitisk utvalg har gitt meg god og bred innsikt i utfordringer her i byen. Jeg har hatt gleden av å være med å føre en politikk for å utjevne forskjeller i samfunnet og en grønnere hverdag gjennom god miljøpolitikk.

Det er viktig å legge til rette for frivilligheten, at lag og organisasjoner kan drive sine virksomheter dette sees i sammenheng med en grønn og miljøvennlig hverdag. Få ned de økende forskjeller gjennom å ha fokus på folks trygghet og privatøkonomi. Det handler om frihet til å leve det livet man ønsker og at alle har lik muligheter til det.

Et godt samarbeid med fagbevegelsen og frivilligheten engasjerer meg og er noe jeg ønsker å jobbe videre med.

Malene Strand

Jeg heter Malene, skal stemme for første gang ved valget i 2025 og sitter i fylkesstyret i AUF i Oslo. Jeg stiller som ungdomskandidat fordi jeg brenner for å redusere forskjeller blant folk, både i Norge og ute i verden. Jeg opplever som elev at ekstreme meninger og polarisering vokser blant unge i dag. Det har jeg lyst til å gjøre noe med. 

Jeg meldte meg inn i AUF fordi jeg ville være motvekt mot skremmende holdninger i klasserommet. Det var rart å oppleve at radikale og høyrevridde meninger eksisterte hos klassekamerater av meg og ikke bare blant et fåtall i sosiale medier. I en usikker tid med pandemi, dyrtid og ekkokamre i sosiale medier, føler mange unge at de ikke blir hørt. 

Jeg mener at sosialdemokratiet har de beste løsningene på mange av de problemene unge opplever i dag, uavhengig om det handler om boligkrisa eller klimakrisa. Men vi må gjøre en jobb for å få flere unge til å gjenkjenne seg i budskapet vårt igjen. Det er en jobb jeg har lyst til å bidra med.

Snorre Rein

Jeg jobber på fulltid med å lede studentarbeidet i LO-forbundet NTL, samtidig som jeg tar master i organisasjon, ledelse og arbeid på UiO og engasjerer meg i lokalpolitikken på Søndre Nordstrand. Tidligere har jeg jobbet som faglig ungdomssekretær i LO, vært vikarlærer i to år på Prinsdal skole, sittet i fylkesstyret i AUF i Oslo og vært nestleder og valgkampansvarlig i Søndre Nordstrand AP.

Jeg engasjerer meg i politikken fordi jeg ønsker at flest mulig skal leve best mulige liv. Gjennom oppveksten på Søndre Nordstrand så jeg tidlig hvor urettferdig livet kan være, også her i Norge. Der noen har alle forutsetninger for å lykkes, får andre utdelt de verste mulige kortene.

Derfor trenger vi en velferdsstat som gir alle like muligheter til å lykkes. Derfor trenger vi fagbevegelsen som gir makt tilbake til arbeidsfolk. Derfor trenger vi et sterkt Arbeiderparti som sikrer omfordeling og verdiskapning som gagner de som trenger det aller mest.

Hjertesaker: Arbeidsliv, sosial ulikhet, internasjonal politikk, psykisk helse.

Ann- Marit Sæbønes

Jeg er utdannet fysioterapeut og sosiolog.

Jeg har lang fartstid i Arbeiderpartiet. Har blant annet vært leder av Internasjonalt Forum, Oslo Arbeidersamfunn og gruppeleder i Oslo bystyre. Jeg var ordfører i Oslo 1992-95. Så har jeg hatt flere Kvinner Kan kurs, særlig for flyktninger i Norge men også for kvinner i Myanmar. 

Jeg ledet Arbeiderpartiets ressursgruppe for politikken for personer med funksjonsnedsettelser og er fremdeles medlem av gruppa som er oppnevnt av Arbeiderpartiets sentralstyre. Jeg har jobbet med rettigheter for funksjonshemmede, både nasjonalt og internasjonalt. I 1987 ledet jeg en FN-konferanse der CRPD ble foreslått for første gang.  Var i 8 år leder av rådet for funksjonshemmede i Oslo. 

Er i dag styremedlem i Bekkelaget Arbeiderpartilag. 

I mitt ‘sivile yrkesliv’ har jeg arbeidet som fysioterapeut, blant annet i fredskorpset i Kenya. Jeg har vært daglig leder i FFO og helse-og sosialombud i Oslo samt direktør i Bufdir. 

Min motivasjon for å være kandidat er at jeg trolig vil få delta i flere kandidatsamlinger og få anledning til å diskutere Arbeiderpartiets valgkamp, prioritering av viktige saker og være en støtte til kandidater som står lenger fram på lista.