Nominasjonen til stortingsvalget 2025

– Nominasjonskomiteens første forslag til liste

Nominasjonen til stortingsvalget 2025 – Nominasjonskomiteens første forslag til liste

Nominasjonskomiteen har sendt sitt første forslag til stortingsvalgliste på høring i alle partilag og AUF-lag. Komiteen har opplevd et stort engasjement i partiorganisasjonen, og vil takke for alle forslag som kom inn i første innspillsrunde.

I løpet av prosessen har følgende personer som ble spilt inn fra partilagene meddelt at de ikke ønsker å være kandidater: Jon Reidar Øyan, John Magne Pedersen Tangen, Monica Haugen og Samra Akhtar.

Nominasjonskomiteen har tatt hensyn til innspill som har kommet fra partiorganisasjonen og har hatt gode navn å velge mellom. Komiteen har intervjuet mange kandidater. Vi har lagt vekt på at listen skal være en kombinasjon av kandidater med erfaring og kandidater som representerer fornyelse. Komiteen står samla bak at alle kandidater kjenner Oslo godt og vil representere Oslo Arbeiderparti på en god måte. Komiteen mener forslaget som nå foreligger har en helhet som har de egenskapene som er nødvendig for å vinne valget.

Komiteen har vært opptatt av å legge fram et enstemmig forslag. Derfor ble det undersøkt med Kamzy Gunaratnam om hun ville vært villig til å stille seg til disposisjon for en annen sentral plass på lista for å oppnå enstemmighet. Kandidaten ønsket ikke dette. Det ble også undersøkt om kandidaten kunne foreslås av et flertall på en sentral plass. Kandidaten ønsket heller ikke dette.

Trine Lise Sundnes ble spurt av et flertall i komiteen om hun ville stille seg til disposisjon for en annen plass på lista enn fjerdeplassen. Kandidaten ønsket ikke dette.

Nominasjonskomiteen oppfordrer partilagene til bred medlemsinvolvering i høringssvarene. Partilagenes svar må være behandlet på medlemsmøte for at de skal tas med i komiteens videre arbeid.

Komiteen gjør oppmerksom på at høringssvarene offentliggjøres på Oslo Arbeiderpartis nettsider.

Høringssvar sendes til komiteens sekretær, Øyvind Slåke, [email protected] innen utgangen av mandag 11. november.

Videre prosess

  • 11. november   - Frist for høringssvar
  • 19. november   - Komiteens endelige innstilling sendes ut
  • 26. november   - Nominasjonsmøte

Spørsmål kan rettes til nominasjonskomiteens leder Rina Mariann Hansen [email protected]

Vedlegg: Brev sendt lokallagene i Oslo Arbeiderparti og AUF i Oslo

Nomiasjonskomiteens første forslag.pdf 129,6 KB