Byrådslederkandidat

Raymond Johansen

Byrådsleder i Oslo.
Jobber for sterkere fellesskap – for hele Oslo.

Raymond Johansen

Jeg er født og oppvokst i Oslo og bor i Groruddalen. Jeg har hjerte og sjel for byen og er veldig glad i Oslo. På fritida liker jeg å ta meg en tur ut i marka, gjerne med familie på slep og bikkja mi, Xavi, i front. Glad i fotball og lagene, det er Vålerenga og Barcelona. Jeg står opp om morran for å gjøre byen jeg deler med over 670.000 andre flotte oslofolk til en bedre by å bo i. Arbeiderpartiet og jeg gikk til valg på å ruste opp eldreomsorgen, få ned Oslos barnehagekø, som var en av landets lengste blant storbyene, gjøre Osloskolen bedre og få bukt med luftforurensningen i Oslo. Nå skjer det noe i Oslo.

  • Vi bygger i snitt en barnehage i måneden.

  • Vi har styrket Osloskolen med 200 flere lærerstillinger på 1.-4. trinn, fordi vi topper laget rundt de yngste elevene.

  • Vi øker bemanningen i hjemmetjenestene – stoppeklokkeskjemaene er på vei ut og vi bygger moderne sykehjem.

  • Nå blir det bedre luft og lavere klimautslipp, det er fordi vi sørger for bedre kollektivavganger og kutt i klimautslipp.

Før jeg ble byrådsleder var jeg partisekretær i Arbeiderpartiet.  Jeg har gjort mye forskjellig opp gjennom åra. Jeg har vært statssekretær i Utenriksdepartementet i to perioder og generalsekretær i Flyktninghjelpen.  Jeg har også jobbet ved den norske ambassaden i Eritrea, vært avdelingsdirektør i NORAD og miljø- og samferdselsbyråd i Rune Gerhardsens byråd. Jeg er utdannet rørlegger og jobbet i syv år som rørlegger hos Eide & Hauge. Jeg har tidligere også jobbet som sjåfør for Fellesmeieriet og som pleiemedhjelper på Lindeberg alders- og sykehjem. Jeg har hatt styreverv i Vålerenga fotball, Viken energinett, United World College og vært hovedtillitsvalgt i rørleggerbedriften Eide og Hauge.Dersom du vil ta kontakt med meg om en aktuell sak eller lignende så send meg en mail til [email protected].